Οδηγίες χρήσεως για το Rhino Horn

Οδηγίες χρήσεως για το Rhino Horn Junior

Προτείνομενο από ωτορινολαρυγγολόγους

Το νερό

salt and waterΤο νερό που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό των αναπνευστικών κοιλοτήτων πρέπει να είναι αλμυρό νερό και να έχει την ίδια  θερμοκρασία με το σώμα. Αλλιώς το νερό θα ενοχλεί τους βλεννογόνους. Τα υγρά του σώματος αποτελούνται από 0,9% αλάτι και αυτό αναλογεί σε περίπου 3 γρ. αλάτι μαγειρικής (ένα κοφτό μικρό κουταλάκι) για το Rhino Horn που χωράει 0,3 λ. νερό.

Αν δεν είστε βέβαιοι για την ποιότητα του νερού της βρύσης μπορείτε να το βράζετε πρώτα.

1. Ενα κοφτό κουταλάκι αλάτι μαγειρικής (= 3 γρ.) χύνεται στο Rhino Horn. Δεν πρέπει να είναι Seltin ή άλλο υποκατάστατο του αλατιού αλλά απλό ψιλό αλάτι μαγειρικής.

2. Γεμίστε το Rhino Horn με χλιαρό νερό. Ανακινείστε το Rhino Horn μέχρι να διαλυθεί το αλάτι εντελώς.

Το καθάρισμα

Using the Rhino Horn JuniorΑκολουθείστε προσεκτικά τα επόμενα βήματα όταν καθαρίζετε την μύτη. Αν βρίσκετε προβλήματα μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω για το τι μπορεί να κάνετε λάθος.

3. Βάλτε το χείλος του Rhino Horn στο λιγότερο βουλωμένο ρουθούνι. Πιέστε το λίγο προς τα μέσα μέχρι να εφαρμόσει.

4. Αναπνεύστε από το στόμα. Δεν μπορείτε να αναπνέετε από την μύτη ταυτόχρονα όταν περνάει το νερό.

5. Σκύψτε λίγο μπροστά μέχρι να είναι το κεφάλι σας πάνω από το νιπτήρα. Κρατείστε το σαγόνι κοντά στο στήθος.

6. Στρίψτε το κεφάλι σας λίγο στο πλάι (Προσοχή!: να μείνει το σαγόνι κοντά στο στήθος). Το νερό μπαίνει τώρα στο ένα ρουθούνι και βγαίνει από το άλλο.

7. Οταν έχει περάσει περίπου η μισή ποσότητα του νερού ανασηκώνετε πάλι το κεφάλι σας και βγάζετε το Rhino Horn από την μύτη. Λίγο νερό θα τρέξει από την μύτη και την αδειάζετε φυσώντας προσεκτικά κλείνοντας το ένα ρουθούνι. Μετά κλείνετε το άλλο ρουθούνι και φυσάτε. Να φυσάτε προσεκτικά για να μη βουλώσουν τα αυτιά σας.

8. Ρίξτε τώρα το υπόλοιπο νερό στο άλλο ρουθούνι.

Πρέπει να φύγει όλο το νερό

Προσέξτε να φύγει όλο το νερό από την μύτη και από τις παραρινικές κοιλότητες μετά από τον καθαρισμό. Δεν είναι καλό για τους βλεννογόνους να έχουν νερό για μεγαλύτερο διάστημα – ιδιαίτερα τον χειμώνα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα βγει καθόλου νερό αλλά πρέπει να κάνετε αυτόν τον μικρό έλεγχο.

9. Σκύψτε μπροστά μέχρι να έρθει το κεφάλι σας σε ανάποδη θέση. Στρίψτε το κεφάλι στο πλάι, κλείστε το πιο κάτω ρουθούνι με ένα δάκτυλο και φυσήξτε προσεκτικά – όχι δυνατά – από το άλλο ρουθούνι. Κρατείστε αν θέλετε λίγο χαρτί μπροστά από την μύτη.

10. Σηκώστε το κεφάλι μπροστά οριζόντια, κοιτάξτε προς το πάτωμα και φυσήξτε από το ίδιο ρουθούνι. Επαναλάβετε, αν θέλετε, και άλλες φορές την κάθε θέση.

11. Τώρα κάντε το ίδιο με το κεφάλι από την άλλη πλευρά

12. Για να ολοκληρώσετε σταθείτε όρθιος και φυσήξτε μερικές φορές από κάθε ρουθούνι για να στεγνώσει η μύτη μετά από το καθάρισμα. Αν ξέρετε γιόγκα μπορείτε να χρησιμοποιείσετε την Στάση Κεφαλης ή του Κλόουν καθώς επίσης την άσκηση Αναπνοή από τα Ρουθούνια Εναλλαξ μετά από το καθαρισμό των αναπνευστικών κοιλοτήτων.

Drying the noseΚαθαρισμός του Rhino Horn

Οταν έχετε τελειώσει με το Rhino Horn, πρέπει να το καθαρίσετε με νερό, να το αδειάσετε από το νερό και να το αφήσετε να στεγνώσει στον αέρα. Οι ιοί και τα βακτηρίδια δεν επιζούν σε στεγνό πλαστικό.

Οι ωτορινολαρυγγολόγοι συνιστούν να είναι το Rhino Horn ένα τόσο προσωπικό αντικείμενο όσο είναι μία οδοντόβουρτσα. Αν χρησιμοποιούν περισσότεροι το ίδιο Rhino Horn την ίδια χρονική περίοδο πρέπει να καθαρίζεται το Rhino Horn με βρασμένο νερό. (Το Rhino Horn αντέχει σύντομη έκθεση μέχρι 300 βαθμούς κελσίου.)

Κάνω κάτι λάθος;

Πρόβλημα: Το νερό δεν περνάει από την μύτη.

Λύση: Υπάρχουν δύο λόγοι:

α) Η μύτη είναι βουλωμένη επειδή οι βλεννογόνοι είναι διογκωμένοι. Δεν μπορείτε να αναπνέετε από το ένα ή από και τα δύο ρουθούνια και για αυτό δεν περνάει το νερό. Το ζεστό αλμυρό νερό κάνει τους βλεννογόνους να χαλαρώσουν. Μπορεί να ανοίξει την βουλωμένη μύτη. Αφήστε το νερό μέσα στη μύτη για περίπου πέντε δευτερόλεπτα, μετά ρίξτε από την άλλη μεριά και αφήστε το νερό μέσα στη μύτη για μερικά δευτερόλεπτα. Ξανακάντε το από την μία μεριά στην άλλη μέχρι να περνάει σιγά σιγά το νερό.

β) Μπορεί να κρατάτε το Rhino Horn στραβά στη μύτη και να το πιέσετε προς το τοίχωμα του ρουθουνιού. Τότε δεν μπορεί το νερό να μπεί μέσα στη μύτη.

Πρόβλημα: Το νερό πηγαίνει στο στόμα και στο λαιμό.

Λύση: Εχετε βάλει το σαγόνι σας πολύ μπροστά. Κρατείστε το σαγόνι πιο κοντά στο στήθος έτσι ώστε να αποφεύγετε να πάει το νερό στον λαιμό.

Πρόβλημα: Ειναι δυσάρεστο

Λύση: Αν δεν έχει το νερό αρκετό αλάτι πιέζει μέσα στην μύτη. Αν έχει πολύ αλάτι ή αν είναι το νερό κρύο ενοχλεί στην μύτη. Μπορεί το νερό και να είναι πολύ ζεστό.

Προτεινόμενο από ωτορινολαρυγγολόγους

Ο καθαρισμός των αναπνευστικών κοιλοτήτων είναι σαν ένα ευχάριστο εσωτερικό ντους. Ξυπνάς και νοιώθεις το κεφάλι σου ελαφρύ. Αλλά ο καθαρισμός μπορεί και να είναι μία καλή πρόληψη και περιποίηση για αρκετές ενόχλησεις στην μύτη και στις αναπνευστικές οδούς: κρυολόγημα, ιγμορίτιδα και αλλεργία.

Οι γιατροί δηλώνουν:

«Καθαρισμός των αναπνευστικών κοιλοτήτων με χλιαρό αλμυρό νερό αφαιρεί εύκολα και μαλακά ξερές βλέννες και κάθε ξένο σώμα στην μύτη. Είναι απλό στην εφαρμογή και χωρίς βλαβερές παρενέργειες.

Ο καθαρισμός των αναπνευστικών κοιλοτήτων αποδείχθηκε να είναι πολύ αποτελεσματικός στο να προλαμβάνει και να περιποιείται την ιγμορίτιδα και είναι και μία χρήσιμη συμβολή στην θεραπεία της χρόνιας ιγμορίτιδας.

Αυτοί που έχουν αλλεργία στη σκόνη και στην γύρη μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να μειώσουν τις ενοχλήσεις τους καθαρίζοντας την μύτη με αλμυρό νερό.»

Η σύσταση είναι υπογεγραμμένη από πολλούς Νορβηγούς ωτορινολαρυγγολόγους και διευθυντές κλινικών.

Υπερβολική χρησιμοποίηση ρινικού εκνφώματος (σπρει) ενοχλεί και καταστρέφει τους βλεννογόνους και σταδιακά βουλώνει η μύτη πιο εύκολα.

Αντιθέτως το αλμυρό νερό κάνει τους βλεννογόνους πιο ανθεκτικούς ενάντια στους ιούς και στα βακτήρια. Το ζεστό αλμυρό νερό ερεθίζει επίσης τον φυσικό μηχανισμό αυτοκαθαρισμού των αναπνευστικών οδών. Αυξάνει την μεταφορά της βλέννας και των ξένων σωματιδίων έξω από τις αναπνευστικές οδούς.

Πόσο συχνά μπορώ να χρησιμοπειώ το Rhino Horn?

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Rhino Horn κάθε μέρα. Αν είστε σε ιδιαίτεη κατάσταση για κάποιο διάστημα που μπορεί να υπάρχει πολύ γύρη και έχετε αλλεργία, είστε κρυωμένος ή έχετε οξεία ιγμορίτιδα – μπορείτε να κάνετε καθαρισμό δύο με τέσσερεις φόρες την ημέρα. Αλλά κανονικά – για την ευεξία, την υγιεινή και για γενική πρόληψη – δεν πρέπει να καθαρίζετε την μύτη περισσότερο από μία φόρα την ημέρα.

The Rhino Horn is designed, produced and distributed by

Yogaprosess AS

P. O. Box 2599 Solli
N-0203 Oslo • Norway
Phone +47 905 15 558
E-mail rhinohorn@yogaprosess.com
test.yogaprosess.com

Made of recyclable and environment-friendly hard plastic (PEHD)

Totally free from any harmful chemical – has passed the REACH 168 test
No Cadmium – No Bisphenol A – No phthalates